home nieuws buitenland Amerikanen winnen Audi Urban Future Award

Amerikanen winnen Audi Urban Future Award


19-10-2012 - 09:34
De Audi Urban Future Award 2012 is toegekend aan de inzending Boswash van het Amerikaanse architectenbureau Höweler + Yoon Architecture. Het plan voorziet in een nieuwe metropoolregio tussen Boston en Washington, met een ‘shareway’ als infrastructurele verbinding.

In dit mobiliteitsplatform komen alle bestaande infrastructurele verbindingen samen, evenals de verschillende vormen van transport (van de fiets tot en met de metro). De jury waardeerde het als een intelligent verkeerssysteem, dat op efficiënte wijze verschillende stedelijke gebieden samenknoopt en in potentie 53 miljoen mensen van vervoer kan voorzien.

De Audi Urban Future Award is donderdag voor de tweede keer uitgereikt, ditmaal in Istanbul. Opgave was de stad van 2030 te verkennen, in relatie tot mobiliteit. Er waren vijf inzenders genomineerd. Naast Höweler + Yoon waren dat CRIT (India), NODE (China), Superpool (Turkije) en Urban Think Tank (Venezuela).

Het winnende architectenbureau kreeg een bedrag van 100.000 euro toegekend. De eerste editie van de Audi Urban Future Award werd gewonnen door het Duitse J. Mayer H..
audi urban future awardhöweler yoon architecture suggest

Trefwoord toevoegen


Gerelateerde artikelen
23-3-2011 9:12:50
Na de architectuurcompetitie Audi Urban Future Award in 2010 is nu het Audi Urban Future Initiative gelanceerd. ...
26-8-2010 11:58:47
Het bureau van de Berlijnse architect Jürgen Mayer H. heeft de Audi Urban Future Award gewonnen. De prijs - 100....


Reacties
 


 
PartnersVolledige site Mobiele site
Volg ons op
© 2001-2017 Architectenweb BV   voorwaarden | disclaimer | sitemap