home nieuws binnenland Eerste Active House-renovatie van Nederland

Eerste Active House-renovatie van Nederland


19-10-2012 - 13:35
In Montfoort worden voor het eerst in Nederland woningen volgens de principes van Active House gerenoveerd. Tien huurwoningen zullen worden geüpgrade naar energielabel A++, terwijl tegelijkertijd het comfort en de daglichtvoorziening voor bewoners wordt verbeterd.

Het gaat om tien woningen van veertig jaar oud, met energielabel E. Vorig jaar waren 82 woningen in dezelfde straat al opgewaardeerd naar energielabel A, terwijl bij soortgelijke renovaties meestal niet verder wordt gegaan dan C. De Poorters van Montfoort, zoals de tien woningen zijn genoemd, worden nog energiezuiniger gemaakt.

Bij het Active House-concept wordt gefocust op het opwekken van zonne-energie, het gebruik van passieve zonnewarmte en technologie voor energie- en klimaatbeheersing. Er wordt een schil rond de woningen gecreëerd, dat is uitgerust met zonnepanelen en grote vensters. De ventilatie in de woningen zal verbeteren en er ontstaat meer leefruimte.

De Poorters van Montfoort, die half december klaar moeten zijn, vormen een pilot voor de verdere implementatie van het Active House-concept. De bewoners kunnen wel een huurverhoging tegemoet zien, zegt Velux, maar daar staan minder energiekosten tegenover.

Initiatiefnemers van het Active House-concept zijn Velux en Danfoss. Woningcorporatie GroenWest is de opdrachtgever voor de renovatie.

Trefwoord toevoegen


Gerelateerde artikelen
2-4-2012 14:23:38
De ontwerpcombinatie ABC Arkenbouw en Velux Groep heeft het ontwerp gemaakt van een duurzame drijvende woonark.
20-1-2011 10:38:20
De familie Simonsen heeft een jaar lang gewoond in Home for Life in Aarhus, Denemarken. Daarmee maakten zij deel...
16-11-2010 11:03:09
Maandag is in het Oostenrijkse Pressbaum het Sunlighthouse geopend. Het Sunlighthouse is een eengezinswoning die...
15-10-2010 10:21:53
In Sterksel, vlak bij Eindhoven, komt het HoTT. HoTT staat voor House of Tomorrow Today en is een experimenteel ...


Reacties
 


 
PartnersVolledige site Mobiele site
Volg ons op
© 2001-2017 Architectenweb BV   voorwaarden | disclaimer | sitemap