home nieuws binnenland Marlies Rohmer en Van Egeraat bij DDA-winnaars

Marlies Rohmer en Van Egeraat bij DDA-winnaars


22-10-2012 - 12:53
De winnaars van de Dutch Design Awards 2012 zijn afgelopen weekeinde bekend gemaakt. Designed by Erick van Egeraat, Architectenbureau Marlies Rohmer, Aleksandra Gaca, Scholten & Baijings en Studio Bertjan Pot behoren tot de prijswinnaars.

De organisatie van de Dutch Design Awards (DDA) reikte in het openingsweekeinde van de Dutch Design Week twaalf prijzen uit voor wat de jury de beste Nederlandse ontwerpen van het afgelopen jaar vindt. De Golden Eye – voor het beste van het beste ontwerp – ging naar de animatie ‘Louis Vuitton I’, van Part of a Bigger Plan en Christian Borstlap.

Architectuur
Twee architectenbureaus vielen in de prijzen. Designed by Erick van Egeraat ontving de prijs Beste Interieur voor het Drents Museum in Assen. Architectuurbureau Marlies Rohmer is beloond met de prijs voor het Beste Exterieur voor de waterwoningen in IJburg.

De Beste Opdrachtgever Award is uitgereikt aan Suzanne Oxenaar en Otto Nan voor The Exchange Hotel, een project waar mode en architectuur samen komen. De jury prijst Oxenaar en Nan als een duo dat met beperkte budgetten ruimte te bieden aan ontwerpers en zoekt naar mensen met lef – bij ontwikkelaars, ontwerpers, maar ook bij banken en financiers.

Productontwerpen
Studio Bertjan Pot is beloond in de categorie Vrije Vormgeving voor de Masks, een project dat Pot startte in 2012 en waarbij geëxperimenteerd wordt met het aaneenstikken van gekleurde koorden. Aleksandra Gaca ontwierp het Beste Professioneel Product met de Casalis Architextiles.

Het Beste Consumentenproduct is volgens de jury Colour Porcelain, een servies dat Scholten & Baijings ontwierp voor de Japanse producent Arita. De gebruikte kleuren sluiten aan bij zowel de Japanse traditie als andere ontwerpen van het duo. De BNO Piet Zwart Lifetime Achievement Award ging naar grafisch ontwerper Gerard Unger.

Verdere prijzen
Voorts gingen prijzen naar Lesley Moore (Beste Grafisch Ontwerp: de visuele identiteit van het Centraal Museum in Utrecht) en Joost van Dongen (Beste Digitale Media: Proun, een bijzondere game met geometrische objecten en gekleurde vlakken). De Mini Young Designer Award is uitgereikt aan Borre Akkersdijk.

De internationale jury merkte overigens op dat ze bij deze tiende editie in het algemeen een gebrek aan energie en innovatie meende te zien. Er waren meer dan 650 inzendingen. Het werk van alle finalisten wordt tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven tentoongesteld.

Gerelateerde artikelen
6-8-2012 15:31:44
De Woonbeurs Pin 2012 wordt uitgereikt aan Bertjan Pot.
12-7-2012 16:47:59
De finalisten van de Dutch Design Awards (DDA) 2012 zijn bekendgemaakt.
11-5-2012 14:40:29
In de serie over Nederlands ontwerp bij de Milan Design Week 2012: Scholten & Baijings.
3-5-2012 15:33:16
In de serie over Nederlands ontwerp dat is getoond tijdens de Milan Design Week 2012: Studio Bertjan Pot.
17-11-2011 12:13:50
Vandaag is het verbouwde Drents Museum in Assen geopend voor het publiek.
24-2-2011 17:34:53
Op het Steigereiland in IJburg is een buurt met waterwoningen opgeleverd. Het compacte stedelijke ensemble met 7...


Reacties
 


 
PartnersVolledige site Mobiele site
Volg ons op
© 2001-2017 Architectenweb BV   voorwaarden | disclaimer | sitemap