home nieuws binnenland Nieuwe zitelementen van UNStudio

Nieuwe zitelementen van UNStudio


22-10-2012 - 14:45
UNStudio heeft zich voor de zitlementen Seating Stones laten inspireren door gladgeslepen stenen. De meubels zijn ontworpen voor de producent Walter Knoll.

De Seating Stones bestaan uit een driehoekige vorm met een asymmetrische leuning en afgeronde hoeken. Als geërodeerde stenen kunnen ze in diverse configuraties worden geplaatst, voor verschillende gebruikssituaties.

Vorm en materiaal
UNStudio heeft het zitelement ontworpen als zelfstandig object, maar de vorm en de contouren maken ook groepering van de Seating Stones mogelijk. De zitelementen passen in uiteenlopende omgevingen, van kantoren en vergaderruimtes tot wachtkamers en lobby's.

De afmetingen van een afzonderlijk meubel zijn 159 x 87,6 x 80 cm (b x l x h). Het bestaat uit een stalen frame met polyurethaan schuim. De Seating Stones kunnen worden bekleed met verschillende stoffen in diverse kleuren.

Ontwerp
De Seating Stones is een ontwerp van Ben van Berkel en Caroline Bos, met Martijn Prins, Maurits Fennis en William de Boer. Opdrachtgever was de Duitse producent van meubilair Walter Knoll.

Eerder ontwierp UNStudio voor deze onderneming al de stoelen MYchair en MYchair lounge en de sofa Circle. De vormgeving van alle ontwerpen sluit goed op elkaar aan. Walter Knoll presenteert de Seating Stones tijdens de komende beurs Orgatec.

Gerelateerde artikelen
21-10-2010 11:12:51
Het platform PROOFF introduceert tijdens de Design Biënnale Interieur drie aanwinsten in de collectie. Meest in ...
20-10-2008 15:50:05
De nieuwe loungestoel van Ben van Berkel, genaamd MYchair, wordt gepresenteerd op de Orgatec 2008 in Keulen door...


Reacties
 


 
PartnersVolledige site Mobiele site
Volg ons op
© 2001-2017 Architectenweb BV   voorwaarden | disclaimer | sitemap