home nieuws binnenland Advocatenbureau door Fokkema & Partners

Advocatenbureau door Fokkema & Partners


23-10-2012 - 09:59
Voor het Amsterdamse advocatenkantoor Resor ontwierp Fokkema & Partners Architecten een nieuw interieur. De opdracht was om het een ontwerp te maken dat tegelijk vertrouwelijkheid en deskundigheid uitstraalt.

Toen het advocatenbureau Resor ging verhuizen naar de Symfony Tower aan de Zuidas, vroeg ze Fokkema & Partners een modern, stijlvol en transparant interieur te ontwerpen, dat bij de bezoeker een indruk van discretie en professionaliteit wekt.

Het architectenbureau heeft dit gerealiseerd door middel van de gekozen materialen, het ritme van de verticale verlichtingselementen en de heldere lijn van het vaste meubilair. 

Gescheiden zones
Fokkema & Partners heeft de vertrouwelijkheid van het juridisch werk benadrukt door de vergaderruimten te scheiden van de dagelijkse werkzone. De plattegrond heeft een heldere tweedeling: aan de ene zijde is een open zone met het secretariaat, aan de andere kant ligt de gesloten zone met de kantoorcellen.

De gesloten zone heeft een strakke ritmering. De profielloze glaswanden met daarin een halfhoog kastelement zorgen voor een goede verhouding tussen transparantie en geslotenheid. 

Centraal in de plattegrond ligt een grijsblauwe glanzende kern, afgewerkt met krasbestendige autolak, waarin het kantoor van de office manager, een berging en de kopieer- en printruimte ondergebracht. Aan de buitenzijde zijn schappen voor de bibliotheek ondergebracht: boeken en papieren spelen in de juridische praktijk nog steeds een belangrijke rol.

Materiaalgebruik
Vanuit de lift stapt men direct in de entreezone, waarvan het ontwerp een professionele eerste indruk op de bezoeker moet maken. Een belangrijk element is hier de transparante wand van 3Form met geïntegreerd logo. Het golvende lijnenspel in het materiaal krijgt extra diepte door de toepassing van een donkere achtergrond. Het lijnenspel keert als accent terug in de grote leestafel in de entreezone en in de vergadertafels. 

De sfeer van het interieur wordt bepaald door de terugkerende blauwe accenten en het gebruik van natuurlijke materialen en tinten. In de materialisering is bijvoorbeeld gekozen voor notenhout en een lichtgekleurd tapijt.

Gerelateerde artikelen
24-7-2012 15:23:30
In april is het nieuwe hoofdkantoor van energiebedrijf Eneco in Rotterdam Alexander in gebruik genomen. Het inte...
5-10-2012 14:37:54
Voor de openbare aanbesteding voor de vernieuwing van het voormalige VROM-gebouw in Den Haag hebben zich zes con...
31-7-2012 11:10:51
Drie consortia komen in aanmerking voor de realisatie van het nieuwe onderkomen voor de drie Planbureaus van de ...
22-5-2012 10:07:36
In het Audax Textielmuseum vindt op 13 juni de kick-off meeting van Architextiles plaats.


Reacties
 

Volg Ons Op
Schrijf u in op onze wekelijkse nieuwsbrief


 
Partners



Volledige site Mobiele site
Volg ons op
Contact
Pedro de Medinalaan 5c 1086 XK Amsterdam +31 (0)20 71 30 600 info@architectenweb.nl
© 2001-2014 Architectenweb BV   voorwaarden | privacy | sitemap