home nieuws binnenland Gemeenten nemen verlies op grondaankopen

Gemeenten nemen verlies op grondaankopen


29-10-2012 - 15:35
Gemeenten hebben vorig jaar over hun grondaankopen twee miljard euro afgeschreven. Er komt nog een verwacht te nemen verlies aan van een à anderhalf miljard euro. Dat blijkt uit een rapport van Deloitte, dat maandag naar de Tweede Kamer is gestuurd.

De verliezen op grond waren in 2011 groter dan het jaar daarvoor, toen het totaal aan directe en indirecte verliezen nog uitkwam op 900 miljoen. Overigens hebben de gemeenten volgens het rapport nog de nodige grondexploitaties waar wel winst op geboekt kan worden.

Het rapport, dat is opgesteld in opdracht van de ministeries van Infrastructuur en Binnenlandse Zaken en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, stelt verder dat gemeenten volop bezig zijn met het nemen van hun verliezen. Ook reageren de gemeenten in de praktijk op tijd en komen ze zelf met oplossingen.

Gemeenten kochten in betere tijden grond aan als investering. Ze hoopten winst te maken, maar door de verslechterende economische omstandigheden kampen ze nu met financiële risico's en verliezen.
bron: Bron: ANP

Trefwoord toevoegen


Gerelateerde artikelen
16-10-2012 9:36:05
Veel gemeenten hebben vorig jaar miljoenen euro’s verloren op grond die ze hadden aangekocht.
28-9-2012 11:03:06
Rotterdam heeft nog te weinig les getrokken uit het verlies dat zij in 2011 op grondexploitaties heeft geleden.


Reacties
 


 
PartnersVolledige site Mobiele site
Volg ons op
© 2001-2017 Architectenweb BV   voorwaarden | disclaimer | sitemap