dit artikel maakt onderdeel uit van dossier(s)
 
duurzaamheid

home nieuws binnenland Trekkershut uit hergebruikt materiaal

Trekkershut uit hergebruikt materiaal


30-10-2012 - 12:37
De Trek-in is een duurzame trekkershut. Bedoeld voor de milieubewuste vakantieganger, gemaakt met sloopmaterialen.

Het ontwerp van de Trek-in refereert aan de archetypische tent. Niet alleen in vormgeving, ook in beleving hebben de ontwerpers van de nieuwe trekkershut gestreefd naar het ‘tentgevoel’.

Open en besloten
De nabijheid van de natuurlijke omgeving, die kampeerders vaak aantrekkelijk vinden, heeft geleid tot openheid in de vorm van veel glas aan beide langzijden. Tegelijkertijd moet de trekkershut bescherming en geborgenheid bieden.

De leefruimte is centraal gesitueerd, met aan weerszijden de nissen waarin de functies zijn ondergebracht. De leefruimte vormt de overgang tussen de beslotenheid van de functies en de openheid naar de omgeving.

Sloopmateriaal
De bouwer van de Trek-in, 2Life-Art, maakt gebruik van producten uit sloopprojecten. Dat geldt voor het hout, maar bijvoorbeeld ook het isolatiemateriaal, het sanitair en de keuken. De constructie en de wijze waarop deze is gefundeerd zijn ontwikkeld door Bouwkundestudenten van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e).

De ontwikkeling van de Trek-in is geïnitieerd door Stichting Natuurkampeerterreinen en Stichting Trekkershutten Nederland, in opdracht van het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie.

Het prototype is in augustus en september op een Natuurkampeerterrein getest. Op basis daarvan is de definitieve Trek-in tijdens de Dutch Design Week gepresenteerd.

Gerelateerde artikelen
22-10-2012 16:30:05
Met haar servies dat energie opwekt, is Marjan van Aubel winnaar van de DOEN | Materiaalprijs 2012.
22-10-2012 12:53:09
De winnaars van de Dutch Design Awards 2012 zijn afgelopen weekeinde bekend gemaakt.
11-10-2012 13:38:57
Ontwerper Carmela Bogman heeft een krukje ontworpen dat de werknemers helpt binnen Het Nieuwe Werken de balans t...


Reacties
 


 
PartnersVolledige site Mobiele site
Volg ons op
© 2001-2017 Architectenweb BV   voorwaarden | disclaimer | sitemap