dit artikel maakt onderdeel uit van dossier(s)
 
duurzaamheid

home nieuws binnenland Dak van NIOO wordt proeftuin

Dak van NIOO wordt proeftuin


30-10-2012 - 16:24
Vandaag wordt het groendak bij het Nederlands Instituut voor Ecologie (NIOO-KNAW) geopend. Het dak is een proeftuin op het gebied van ecotechnologie.

Het NIOO-KNAW doet onderzoek naar ecotechnologie en gebruikt daartoe haar hele gebouw en terrein in Wageningen. Het dak wordt gebruikt voor experimenten op het gebied van water, energie en biodiversiteit.

Groen testdak
In de steden van de toekomst nemen groene daken een belangrijke plaats in, stelt het onderzoeksinstituut. Op deze plek kan natuur in de stedelijke omgeving worden gecreëerd. Daarnaast biedt het tal van mogelijkheden voor het gebouw eronder.

Waterberging en –zuivering, energiebesparende isolatie en zelfs het produceren van elektriciteit door planten: dergelijke zaken gaat het NIOO op het eigen groendak uittesten.
Het gebouw, dat in september 2011 is geopend, is volgens de Cradle-to-Cradle principes door Claus en Kaan Architecten ontworpen.

Tijdens de opening van het experimentendak zijn alle betrokken partijen uit de wetenschap, het bedrijfsleven en de overheid aanwezig. Naast het NIOO zijn dat onder meer Stichting Toegepast Onderzoek Waterbeheer (STOWA), Gemeente Rotterdam, Stichting RIONED, Consolidated/Daklab/BetonRestore, Wageningen Universiteit (WU-SEG), innovatiebureau Besekk, Plant-e, ZinCo en Waterschap Vallei en Eem.

Gerelateerde artikelen
25-6-2012 16:14:01
Het baggerbedrijf Van Oord heeft zijn intrek genomen in het nieuwe kantoorgebouw De Nieuwe Maas in Rotterdam.
8-6-2012 10:55:05
Een natuurlijke overgang tussen de stad en een botanische tuin.
8-9-2011 17:26:26
Vandaag is de nieuwbouw van het Nederlands Instituut voor Ecologie (NIOO-KNAW) in Wageningen officieel geopend.


Reacties
 


 
PartnersVolledige site Mobiele site
Volg ons op
© 2001-2017 Architectenweb BV   voorwaarden | disclaimer | sitemap