dit artikel maakt onderdeel uit van dossier(s)
 
duurzaamheid

home nieuws binnenland Bouw hoofdkantoor Avery Dennison gestart

Bouw hoofdkantoor Avery Dennison gestart


31-10-2012 - 14:21
Het nieuwe Europese hoofdkantoor van de onderneming Avery Dennison is ontworpen door Architectenbureau Paul de Ruiter. Gisteren is de bouw bij Oegstgeest ceremonieel gestart.

Met een ceremonie, mede georganiseerd door OVG Real Estate, startte de bouw van een 12.000 m2 gebouw, dat kantoorruimte, customer experience center en een onderzoeks- en ontwikkelingslaboratorium omvat. Het ontwerp van Architectenbureau Paul de Ruiter moet zorgen voor een bijzonder duurzaam gebouw.

Bij het hoofdkantoor voor de Avery Dennison Materials Group wordt gestreefd om de certificeringscriteria van BREEAM “Very Good” toe te passen. Het gebouw is bijzonder compact en klimatologisch slim georganiseerd. Verdere duurzame toepassingen zijn bijvoorbeeld een warmte- en koudeopslag, energie-efficiënte verlichting met bewegingsdetectie, warmtereflecterende beglazing, een groen dak en een atrium.

Open werkvloeren
In het nieuwe gebouw worden verschillende vestigingen samengevoegd. Het zes verdiepingen tellende gebouw heeft capaciteit voor maximaal 450 werknemers. De werkvloeren liggen rond het centrale atrium, zodat van daaruit daglicht kan binnenvallen.

Met het oog op samenwerking en Het Nieuwe Werken zijn de flexibel in te delen werkvloeren visueel en qua routing met elkaar verbonden. Het ontwerp van de kantoorruimtes is volgens het architectenbureau gebaseerd op de input van medewerkers en het nieuwste onderzoek naar optimale werkplekken.

Centrale plek
Het atrium wordt ook de centrale plek van het gebouw in de zin dat klanten en medewerkers elkaar hier gaan ontmoeten en de diverse producten van Avery Dennison hier worden tentoongesteld. Het restaurant en de vergaderruimtes grenzen direct aan het atrium waardoor deze ook geschikt zijn voor evenementen en bijeenkomsten.

Het hoofdkantoor van Avery Dennison voor de Europese Materials Group verrijst in het businesspark Nieuw-Rhijngeest in Oegstgeest. Het gebouw krijgt de Leidse Bio Science Park en het Corpus museum als buren. Avery Dennison zal waarschijnlijk in 2014 haar intrek kunnen nemen in het nieuwe hoofdkantoor.

Gerelateerde artikelen
19-9-2012 10:22:37
Volgend jaar wordt gestart met de bouw van een nieuw hoofdkantoor voor ingenieursbureau Fluor in Hoofddorp.
29-8-2012 14:58:32
Onlangs is het nieuwe kantoor van ICT-bedrijf Sigmax in Enschede in gebruik genomen.
3-4-2012 15:00:47
Architectenbureau Paul de Ruiter ontwerpt het nieuwe informatiecentrum over de Grevelingen.
22-3-2012 8:39:55
Het UPC-kantoor met de ‘groene longen’ in Leeuwarden is officieel geopend.
29-9-2011 13:33:01
Donderdag wordt het nieuwe hoofdkantoor van TNT Express geopend.


Reacties
 


 
PartnersVolledige site Mobiele site
Volg ons op
© 2001-2017 Architectenweb BV   voorwaarden | disclaimer | sitemap