dit artikel maakt onderdeel uit van dossier(s)
 
stations

home nieuws binnenland Schadeclaim om bouw station Rotterdam

Schadeclaim om bouw station Rotterdam


31-10-2013 - 10:20
Bewoners van de Provenierswijk achter Rotterdam Centraal hebben een schadeclaim ingediend. Zij stellen de gemeente, ProRail, NS en de Rijksoverheid aansprakelijk voor de nadelige gevolgen van de verbouwing van het station. Dat meldt NRC.
 
De bouw heeft volgens de bewoners voor schade aan de binnenkant van hun huizen en problemen met de funderingen hebben gezorgd. Er zijn onder meer scheuren in de muren van de veelal negentiende-eeuwse woningen ontstaan, de indieners van de schadeclaim wijten dit aan het bouwverkeer dat de afgelopen jaren door hun wijk is gereden.
 
Daarnaast zijn de houten heipalen onder de huizen gaan rotten. Dit komt volgens de bewoners door het gedaalde grondwaterpeil, dat weer verband zou houden met de overkapping van het nieuwe station. Dit vangt regenwater op, wat daardoor de grond niet meer bereikt.
 
Volgens de gemeente Rotterdam speelt dit probleem ‘al jaren’ en is het de vraag of het verband houdt met de bouw van het station. Bovendien is de gemeente nog bezig met een onderzoek naar de waterhuishouding in de wijk, meldt NRC.
 
Klik [hier] voor een recente reportage van Architectenweb over Rotterdam Centraal.

Gerelateerde artikelen
4-10-2013 17:11:26
In maart volgend jaar wordt het nieuwe Rotterdam Centraal geopend.


Reacties
 


 
PartnersVolledige site Mobiele site
Volg ons op
© 2001-2017 Architectenweb BV   voorwaarden | disclaimer | sitemap