home nieuws binnenland Delft maakt architect stadskantoor 12 juli bekend

Delft maakt architect stadskantoor 12 juli bekend


3-7-2007 - 11:35
De gemeente Delft maakt donderdag 12 juli het plan voor haar nieuwe stadskantoor bekend. Het gebouw komt boven de nieuw te bouwen spoortunnel te staan en bestaat gedeeltelijk uit een stationshal. De ontwerpen van vier architectenbureaus worden voorgelegd aan een panel van Delftenaren.

Inwoners van de stad spraken in 2006 al hun mening uit over ontwerpen van het kantoor, wat tot een uitkomst met twee winnaars leidde. Na tussenkomst van de voorzieningenrechter werd echter besloten de vier plannen opnieuw te beoordelen. De architecten hebben voor deze tweede ronde hun ontwerpen deels aangepast.

De ontwerpen van vier architectenbureaus worden voorgelegd aan een panel van Delftenaren. Inwoners van de stad spraken in 2006 al hun mening uit over ontwerpen van het kantoor, wat tot een uitkomst met twee winnaars leidde. Na tussenkomst van de voorzieningenrechter werd echter besloten de vier plannen opnieuw te beoordelen. De architecten hebben voor deze tweede ronde hun ontwerpen deels aangepast.
De vier architecten zijn Francie Houben (Mecanoo architecten), Dirk Jan Postel (Kraaijvanger • Urbis), Sjoerd Soeters (Soeters Van Eldonk architecten) en Rudy Uytenhaak (Rudy Uytenhaak Architectenbureau).

Naast de stationshal is in het gebouw plaats voor een publieksruimte en werkplekken voor ongeveer duizend mensen. Het station moet in 2012 klaar zijn, zodat de eerste treinen door de tunnel kunnen rijden. Het stadskantoor is naar verwachting pas in 2014 helemaal af.
bron: ANP / beelden: gemeente Delft

geen trefwoorden suggest

Trefwoord toevoegen


Gerelateerde artikelen
9-7-2007 15:04:13
9 jul 2007 - Volgens een online steekproef van het AD is het ontwerp van Mecanoo architecten voor het stadskanto...


Reacties
 


 
PartnersVolledige site Mobiele site
Volg ons op
© 2001-2017 Architectenweb BV   voorwaarden | disclaimer | sitemap