home nieuws binnenland Lounge 4 op Schiphol heringericht

Lounge 4 op Schiphol heringericht


24-5-2012 - 13:37
Designbureau Tjep. heeft Lounge 4 van luchthaven Schiphol heringericht. Doel van het ontwerp was om de klinische wachthal een ‘gezelliger’ karakter te geven. Daartoe is het thema van een winkelstraat toegepast.

De winkels en horecagelegenheden in de Lounge zijn voorzien van sterk variërende gevels, met grote entrees. De wachtruimte zelf is voorgesteld als een ‘graslandschap’, met royale groene Lensvelt-banken naar ontwerp van Joep van Lieshout.

Ook kunnen de passagiers plaatsnemen op een van de twee tribunes. Speciaal voor de kinderen zijn deze bouwwerken voorzien van een glijbaan. Om het gebrek aan zicht op vliegtuigen te compenseren, staan er ook een aantal banken in de vorm van een vliegtuig opgesteld.

Voor Frank Tjepkema en de zijnen is het de tweede ontwerpopdracht van Schiphol. Eind vorig jaar werd in Lounge 3 een aantal winkels van hun hand geopend.

Trefwoord toevoegen


Gerelateerde artikelen
28-11-2011 13:14:14
In Vertrekhal 3 van Schiphol heeft het designbureau Tjep. drie typisch Nederlandse winkels gerealiseerd.
8-11-2011 11:33:12
De designer Frank Tjepkema (eigenaar van het bureau Tjep.) presenteert de Recession Chair.
11-12-2009 16:29:35
Reizigers met de hogesnelheidstrein Fyra hebben beschikken sinds vorige maand over een eigen bankje op de perron...


Reacties
 

Volg Ons Op
Schrijf u in op onze wekelijkse nieuwsbrief


 
Partners



Volledige site Mobiele site
Volg ons op
Contact
Pedro de Medinalaan 5c 1086 XK Amsterdam +31 (0)20 71 30 600 info@architectenweb.nl
© 2001-2014 Architectenweb BV   voorwaarden | privacy | sitemap