BOX ON THE WA(A)LL

22 april 2013
De woning heeft een basement van 2 lagen die in het dijktalud is geschoven en waarop een woonlaag is gepositioneerd. De naam van dit bijzondere project “BOX ON THE WA(A)LL” is dan ook te danken aan het ontwerp en zijn omgeving.

De woning is opgebouwd uit 3 lagen (souterrain, slaapverdieping en woonverdieping) waarbij de woondoos (woonverdieping) haaks op de overige 2 lagen is gepositioneerd.

De 2 lagen (souterrain en slaapverdieping) evenwijdig aan de dijk (langs richting) (basement) is verkleeft aan de dijk en zijn omgeving en huisvest de indirecte woonvoorzieningen (slaapkamers, badkamer, berging enz.).

In de woondoos haaks op de langs richting van de dijk is de woonfunctie gelegen en staat los van alle andere functies om het optimale wonen te beleven en invulling te geven aan het thema “hoog en droog”. Een verwijzing naar het wonen aan de dijk waar in het bijzonder droge voeten gewenst zijn!

De voorkant van de slaapverdieping evenwijdig aan de dijk (basement) is 2,5m terug liggend geplaatst, waardoor de woning zich visueel nog verder losmaakt van de Waaldijk en de nieuwbouw zich voegt in de bebouwingslijn evenwijdig aan het dijkprofiel.

Tevens is de voorzijde van het basement voorzien van gaten t.b.v. entree patio en daglicht (kozijnen) om de verticaliteit te bevorderen en horizontaliteit van het basement op te heffen.

De woondoos (woonverdieping) die haaks op de overige 2 lagen is gepositioneerd (basement) vloeit voort uit de voetprint van het basement, en heeft aan de voorzijde een overkragend venster wat een uitnodigend gebaar is en gericht op de buitenwereld.

De woning is op dijkniveau toegankelijk. Door een opening in de muur betreed je via de patio de entree van de woning. Op deze entree sluiten de garage en berging en trappenhuis aan, het trappenhuis vormt de verbinding tussen souterrain, begane grond en verdieping.

Het wonen is boven op de dijk(verdieping), deze verdieping is zowel aan de voor en achterzijde uitgevoerd met een balkon.

Het balkon aan de voorzijde (zuidzijde) (overkragende doos) heeft grote terug liggende verdiepingshoge glazen puien om zoveel mogelijk licht in de woning binnen te laten dringen en een duidelijk verschil te maken qua uitstraling tussen het basement en de woondoos. Door de puien terugliggend te positioneren wordt er een natuurlijke zonwering gecreëerd en een aangenaam klimaat op het terras bewerkstelligd.

De begane grond huisvest slaapkamers en een badkamer en in het souterrain bevindt zich een slaapkamer, badkamer, wasruimte en sauna. Ook is in het souterrain de technische ruimte t.b.v. zonnestroom-installatie, regenwateropslag en warmtepomp geprogrammeerd. De indelingen van de plattegronden zijn helder en bedoelen vooral praktisch en functioneel te zijn. Een lift behoort tot de standaard uitrusting van deze woning.

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met Brand l BBA Architecten

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project

Meer projecten van Brand l BBA Architecten

Brand l BBA Architecten
Brand l BBA Architecten
Brand l BBA Architecten
Brand l BBA Architecten
Brand l BBA Architecten
Brand l BBA Architecten
Brand l BBA Architecten
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Swisspearl Nederland
Forster Nederland N.V.
VELUX Commercial
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
Intal BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco Nederland BV
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Kingspan Geïsoleerde Panelen
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
Faay Vianen B.V.
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Hunter Douglas Architectural
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
FALK®
Tata Steel Colorcoat®
© 2002 - 2024 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan