Wildlands Emmen
Copyright: Optigrün
OPtigrün Net-systeem
Copyright: Optigrün
Atlas Theater Emmen
Copyright: Optigrün
Opening Wildlands Emmen
Copyright: Google
Wildlands Emmen
Copyright: Optigrün
OPtigrün Net-systeem
Copyright: Optigrün
Atlas Theater Emmen
Copyright: Optigrün
Opening Wildlands Emmen
Copyright: Google

Theater en Wildlands onder golvend groendak

3 juli 2018
Het Atlas Theater is een multifunctioneel theatergebouw aan het Raadhuisplein in Emmen. Naast twee theaterzalen omvat het complex ook een congrescentrum, horecagelegenheden en kantoren. Daarnaast fungeert het gebouw als toegang tot Wildlands Adventure Zoo Emmen. Eigenaar van het complex is de gemeente Emmen, terwijl de exploitatie in handen is van Wildlands. 

Op 10 oktober 2014 werd, na jaren van plannen maken, gestart met de bouw van het nieuwe theater van Emmen. De gemeente wilde al langere tijd theater De Muzeval vervangen door een moderner theater, maar de plannen kwamen moeizaam van de grond. Uiteindelijk kwamen de plannen door de Centrumvernieuwing Emmen en de daarbij behorende realisatie van Wildlands in een stroomversnelling. Burgemeester Cees Bijl kwam met het idee theater en dieren(thema-)park te combineren. Na een architectenselectie werd een ontwerp van het bureau van de Deense architect Henning Larsen gekozen als winnend ontwerp. Uiteindelijk werd dit ontwerp verder uitgewerkt door de Nederlandse Van den Berg Groep. De realisatie van het gebouw werd toegewezen aan Dura Vermeer, waarna op 10 oktober 2014 de bouw van start ging.  Op 13 augustus 2015 werd het hoogste punt (32 meter) bereikt, waarna op 12 september 2015 de naam, Atlas Theater, bekend werd gemaakt. De officiële opening van het complex vond plaats in oktober 2016.]

Golvend Groendak

Het groendak is het meest golvende groendak van Europa. De hellingen lopen uiteen van 5 graden tot zelfs 55 graden. Daarnaast loopt het dak door in gevel van 90 graden die ook begroent moesten worden.
De opdracht is uitgevoerd door de Koninklijke Ginkel Groep uit Veenendaal.
Hoewel de oorspronkelijke ambities voor de dakvorm en beplanting wat zijn getemd, waren er nog volop uitdagende aspecten aan het cultuurproject in  het centrum van Emmen.  Het Atlas Theater bij Wildlands kenmerkt zich met een golvend en volledig begroeid dak, dat plooit in het landschap.

Het entreegebouw van Wildlands vormt de scheiding tussen het nieuwe dierenpark en het centrum van Emmen. De oude dierentuin is namelijk verplaatst, zodat bezoekers vanaf een fraai, ondertunneld centrumplein direct bij de ingang van de Zoo komen. In het opvallende gebouw is tevens het Atlas Theater met twee zalen en een multifunctioneel te gebruiken congrescentrum opgenomen. Verder zijn er kantoren, twee winkels en horecavoorzieningen aanwezig. Onder het motto ‘cultuur naast natuur’ zijn de functies op een logische wijze samengebracht. Omdat het gebouw zo’n duidelijke scheidslijn vormt tussen de stad en het dierenpark, hebben de architecten van de Van den Berg Groep en het Deense architectenbureau Henning Larsen een gebouw als een brede plooi in het landschap ontworpen, dat het zicht vanuit het park op de stad verhult. Het golvende dak was eerst in twee richtingen gebogen, maar is vereenvoudigd tot de huidige vorm, waarbij de langsgevels als een frame met transparante vlakken zijn uitgevoerd. De kopgevels zijn net als het dak begroeid met planten.

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met Optigrün Benelux

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Swisspearl Nederland
Forster Nederland N.V.
VELUX Commercial
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
Intal BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco Nederland BV
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Kingspan Geïsoleerde Panelen
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
Faay Vianen B.V.
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Hunter Douglas Architectural
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
FALK®
Tata Steel Colorcoat®
© 2002 - 2024 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan